در این صفحه قصد داریم به سوالات متداول درباره خرید نهال پسته بپردازیم. باغ داران و یا افرادی که قصد خرید نهال پسته و ایجاد یک نهالستان پسته دارند، نیاز دارند که اطلاعات خود را در این زمینه افزایش دهند و از سوی دیگر به با سوالات متداولی که در این صفحه آورده ایم، به جواب برخی از سوالات خود برسند. به این ترتیب بسیاری از ابهامات آن ها رفع گردیده و می توانند تصمیم گیری بهتری انجام دهند. با ما همراه باشید تا پرسش ها را در ادامه مطرح کرده و پاسخ های تخصصی را ارائه دهیم.
درخت پسته میتواند تا 300 سال عمر کندو دارای جنس نر و ماده است. درخت پسته پس از کاشت، ده سال طول میکشد تا به باردهی قابل توجهی برسد. ارتفاع درخت میتواند به 10 متر (33 فوت) و طول برگهای پسته به ۱۰ تا ۲۰ سانتیمتر (۴ تا ۸ اینچ) برسد. میوه درخت به شکل دروپه (هستهدار) با دانهای کشیده در داخل آن است. میزان باردهی هر درخت پسته بهطور متوسط حدود پنجاه کیلوگرم یا هر دو سال حدود پنجاه هزار دانه است.
پوست پسته به خودی خود سمی نیست. اما اگر پسته در کمتر از 24 ساعت از زمان برداشت در محیطی با دما و رطوبت مناسب قرار نگیرد، ممکن است منجر به تولید قارچ و در نهایت ایجاد مسمومیت شود.
پسته بهطور طبیعی از درخت نمیافتد. وقتی زمان برداشت محصول درخت پسته فرا میرسد، با تکاندادن شدید شاخهها از درخت میافتند. برای تکاندادن درختان پسته میتوان از پتک لاستیکی که به شاخه برخورد میکند، مشت یا لرزاننده مکانیکی استفاده کرد. البته کاربردیترین روش برای برداشت محصولات درشت، استفاده از ماشین برداشت پسته (Shaker) است.
اصل درخت پسته مربوط به خاورمیانه و آسیای مرکزی به خصوص ایران است. اولین نشانه کشت به 9000 سال پیش در سوریه برمیگردد. در حال حاضر، پسته در بسیاری از نقاط دیگر از جمله استرالیا، چین، هند، ایتالیا، یونان و ایالات متحده آمریکا کشت میشود.
آجیلهایی مانند پسته، بادام و گردو برای افرادی که از رژیم کتو پیروی میکنند ایدهآل است. این دانهها دارای چربی، فیبر و پروتئین تغذیهای خوبی هستند. تعدادی از مغزهای پسته مثل پسته وجود دارد که تعیین کتوژنیکبودن آنها کمی سخت است. آنها دارای محتوای کربن نسبتاً بالایی هستند و 100 گرم پسته معادل 28 گرم کربوهیدرات است. بسیاری از این کربوهیدراتها از فیبر غذایی مشتق شدهاند و ۱۸ گرم کربوهیدرات خالص را کاهش میدهد. شاید این مقدار کمی بالا باشد، اما برای بسیاری از کسانی که رژیم کتو دارند، بسته به محتوای کلی کربن روزانه آنها نسبتاً قابل قبول است.
*رژیم کتو، رژیمی است که میزان کربوهیدرات را به حداقل میرساند.
زمستان بهترین زمان برای کاشت درخت پسته جدید است، زیرا نهال در این فصل میخوابد. همچنین میتوانید آن را در اوایل بهار قبل از بیدار شدن نهال از خواب زمستانی بکارید. بهتر است منتظر بمانید تا خطر یخبندان سنگین و کشنده از بین برود.
پس از تکمیل 70 تا 90 درصد رشد پسته، یک شکاف طبیعی بهصورت خودکار در پوست آن ایجاد میشود. پس از برداشت پستهها با دستگاه میتوان آنها را نمک زد و تفت داد. زیرا شکاف طبیعی باعث رسیدن نمک و تفتِ پسته میشوند. بنابراین نیازی به برداشتن پوست نیست.
مغز پسته منبعی عالی از فیبر، پتاسیم و ویتامین E (به ویژه فیبر نامحلول بهصورت گاما- توکوفرول) است. پستهها منبع بسیار خوبی از کاتچین، منگنز، تیامین، ویتامین B6 و همچنین اسیدهای چرب تک غیراشباع مانند اسید اولئیک هستند.
علاوه بر این، مغز پسته منبع بالایی از بتا سیتوسترول است که به کاهش جذب کلسترول از وعدههای غذایی کمک میکند. پسته، آنتیاکسیدان بالایی دارد و محافظ عصبی است. مصرف مغز پسته با کاهش سطح نشانگرهای التهابی مرتبط است. افزودن مقدار معقولی از مواد مغذی به رژیم غذایی علیرغم کالری و چربی بالا باعث افزایش وزن نمیشود.
پسته ممکن است مانند یک دانه سفت به نظر برسد که پوسته سختی برای شکستن دارد. یک پوسته قوی و محکم در هر دانه پسته تعبیه شده است. اگر در امتداد یک لبه از پوسته شکافی وجود دارد، با ناخن یا نیمه پوسته پسته دیگر، پوسته را تا انتها از روی تَرَک جدا کنید. اگر تَرَک قابل مشاهدهای وجود ندارد، نیاز به استفاده از چکش یا فندقشکن برای شکستن پوسته است.
بهصورت خلاصه، میتوانید با یکی از روشهای زیر از مغز پسته استفاده کنید:
– پسته را از روی تَرَک باز کنید.
– پسته تَرَکنخورده را با چکش بشکنید.
– پسته بدون پوسته بخرید.
تمام پستههای فروختهشده در ایالات متحده، عمدتاً تا اواسط دهه 1970 از خاورمیانه وارد میشد. روشهای سنتی کشت و برداشت پستهکاران در کشورهایی مانند ایران، سوریه و یونان، گاهی اوقات نقصهایی را در پوسته بیرونی ایجاد میکرد که واردکنندگان آمریکایی آن را با رنگ سبزی قرمز (Vegetable Color) میپوشاندند. اما این نقصها با پیشرفت تولید پسته در دنیا به میزان قابل توجهی کاهش یافته و دیگر نیازی به رنگرزی پسته معیوب نیست.
پسته رنگی را نباید با پوست پسته قرمز اشتباه گرفت. میوههای پسته دارای پوست خارجی با رنگهای قرمز، صورتی و زرد هستند. شرکتها پوست آنها را جدا میکنند تا پستههای داخل پوسته را بهصورت شور یا خام پخش کنند. در پستههای پوستهدار، پس از جدا کردن پوست قرمز بیرونیشان به مغز پسته میرسید.
تابستان های طولانی، خشک، گرم، رطوبت کم و زمستانهای خنک اما نه خیلی سرد بهترین محیط برای رشد پسته است. درختان پسته بهصورت تجاری و بهمنظور صادرات خشکبار عمدتاً در ترکیه، ایران، ایالات متحده و ایتالیا کشت میشود که آب و هوای خشکی دارند. پسته ایرانی دارای بیشترین تنوع در نوع، شکل، رنگ و طعم است که باعث میشود از سایر رقبا جلوتر باشد.
درختان پسته، سه تا پنج سال اول که ریشههایشان شلوغ نمیشود بهخوبی در گلدان رشد میکنند. بیشتر از این مقدار میتواند رشد را متوقف کند و به سیستم ریشه درخت بهویژه ریشههای بلند آسیب برساند. بهتر است آن را در اسرع وقت به زمین پیوند بزنید.
هیچ محدودیتی در میزان سفارش وجود ندارد. حجم سفارش از 10000 نهال تا هر تعدادی که مد نظر شماست، تهیه میشود.
تمامی قیمتها تا 3 روز کاری (با توجه به قیمت نهایی) معتبر است. لطفا برای اطلاع از قیمت نهایی با کارشناسان ما تماس بگیرید.
ما نهالهای پسته را به تمام شهرهای ایران ارسال میکنیم. کافی است با ما تماس بگیرید و پس از مشاوره، نهالهای مورد نظر خود را دریافت کنید.
اگر نیاز به حمل و نقل وجود داشته باشد، میتوانیم هماهنگیهای لازم را برای شما انجام دهیم.
تماس با ما